2010 m. balandžio 9 d., penktadienis

JAUTIENA SU KIBIAIS RYŽIAIS KELIONEI


          Mėgstu keliauti, na bet kas iš mūsų nemėgsta? Iki šiol pripažinau vieną vienintelę tolimesnės kelionės priemonę. Žinoma, lėktuvą. Nes nuo civilizuoto pasaulio mane skyrė duobėti ir mirtinai pavojingi Lenkijos keliai. Tačiau taip jau nutiko, kad neseniai išsiruošus komerciniais tikslais į tą pačią Lenkiją (jei tiksliau - Ikea), vienintelis būdas parsigabenti spintas, lovas ir kitą gėrį buvo diiiiidelė mašina. Na ir turiu pripažinti, jog keliai pas kaimynus gerokai patobulėjo, kai kur netgi driekiasi ES (labiau vokiečių ir britų) pinigais pastatytos erdvios autostrados. Regis, dar metai kiti ir į Europą pagaliau nusidrieks patogus žemės kelias. 
          Na o kadangi kelionė mašina trunka gerokai ilgiau nei lėktuvu, išmintinga pasirūpinti maisto atsargomis. Neprašoviau pasirinkusi gardų ir praktišką Tailando virtuvės skanėstą - keptą glazūruotą mėsytę kibių ryžių patalėliuose. Svarbu individualias porcijas supakuoti į atskirus mažus plastikinius maišelius, o tada dėka sulipusių ryžių šį maistą labai patogu valgyti tiesiog važiuojant. Niekas netrupa, rankos švarios ir pasisotiname sveiku maistu, o ne degalinės dešrainiais. Tobula! Receptą jau seniai aptikau pas Appon, tik šįkart vietoje kiaulienos naudojau jautieną. Kiauliuko mėsa buvo minkštesnė, bet jautukas sveikiau :) 


4 pocijoms prireiks:
250 g kibių ryžių (aš naudojau suši ryžius)
500 ml karšto vandens
300 g jautienos
2 šaukštų švelnaus sojų padažo
2 šaukštų medaus
1 šaukšto tamsaus sojų padažo
1 šaukšto sezamų sėklų
1/2 šaukštelio baltų maltų pipirų
2 šaukštų aliejaus
1 šaukštelio citrinų sulčių

Ryžius valandą mirkome vandenyje, tada išverdame pagal pakelio instrukcijas.
Jautieną supjaustome plonais kvadratėliais ir pusvalandžiui užmarinuojame sojos, medaus, sezamų, pipirų, aliejaus ir citrinos sulčių marinate.
Į keptuvę įpilame 3 šauktus vandens ir įkaitiname.
Dedame į keptuvę jautieną su marinatu ir kepame 8-10 minučių, kol mėsa iškepa.
Galime mėgautis iš karto arba kelionei supakuoti į mažus atskirus maišelius po truputį ryžių ir keletą gabalėlių jautienos.
Skanaus :)

Komentarų nėra: