2010 m. balandžio 26 d., pirmadienis

SUMUŠTINIAI SU RIKOTA, MEDUMI IR BAZILIKAIS



      Žinot, kartais visiškai nėra noro šimtą valandų kuistis virtuvėje... traukti visus turimus virtuvės prietaisus... o po to dar plauti milžinišką stirtą indų... Bet nenumaldomai norisi kažko skanaus... Tada užtenka žinoti stebuklingą receptą, o vienu jų ir noriu pasidalinti. Tai - akimirksniu pagaminamas šedevras. Jo skonis balansuoja tarp visiškai nerealaus užkandžio ir subtilaus deserto. Tiesa, norint, kad receptas pavyktų šimtu vienu procentu siūlau pasirūpinti iš tikro šviežia duona. Bet nenusiminkite, jei tokios neturite po ranka - išsigelbėti galima kiek senesnę duoną tiesiog paskrudinus. Burtai iš čia.

Jums prireiks:
riekės šviesios duonos
1 šaukštelio rikotos sūrio
1/4 šaukštelio skysto medaus
kelių lapelių šviežio baziliko

Tepame ant duonos sūrį, pašlakstome medumi ir pabarstome bazilikais.
Viskas, skanaus!
Dar keletas idėjų sumuštiniams čia ir čia.