2008 m. kovo 16 d., sekmadienis

TAILANDIETIŠKI VĖRINUKAI


Saulutė už lango ir aš jau praktiškai užuodžiu grilio kvapą. Galingai pasąmonės jėgai užtenka milisekundės ištraukti iš už giliausių atminties gelmių tą palaimingą jausmą, kai vasarą prie karštos laužo liepsnos spiečiamės nekantriai laukdami gardaus paskrudusio kąsnelio. Dievinu grilintą maistą ir visai nesvarbu ar tai bus lašišos kepsneliai, ar cukinijos griežinėliai, ar paprastos dešrelės. Dūmo skonis man yra vienas gardžiausių prieskonių. Bet dabar dar žvarboka traukti grilių, o apetitas sužadintas, taigi tenka kažką galvoti. Šis patiekalas šiek tiek patenkina grilinto maisto badą. Vistik tikroji recepto vertė yra jo patogumas. Turint laiko galima mėsą bei marinatą sumesti į maišelį ir laikyti šaldiklyje, o užsimanius grilio užtenka vakare perdėti maišelį į šaldytuvą. Per naktį mėsytė atitirps ir užsimarinuos. Labai patogu prisimarinuoti iškart kelis variantus ir turėti atsargas. Super!

2 žmonėms prireiks:

1 vištienos krūtinėlis, supjaustytos kąsnio dydžio gabaliukais
2 skiltelių česnako, susmulkinto
1/2 stikinės sojų padažo
1/2 stiklinės slyvų padažo
1 šaukštelio aštrių pipirų

Viską dedam į plastikinį maišelį.
Gerai paplakam, kad vištą tolygiai apsemtų padažas.
Dedam į šaldiklį.
Prireikus leidžiam atitirpti per naktį.
Veriam ant vandenyje 5 minutes pamirkytų pagaliukų.
Kepam naminiame grilyje apie 15 minučių.

Viskas, skanaus!

2 komentarai:

Anonimiškas rašė...

Gal galima butu placiau apie slyvu padaza..? Neteko tokio nei reget nei ragaut.

ktnl rašė...

Prigavai mane:) Slyvų padažą buvau parsivežusi iš Londono, deja, atsargos jau išseko. Manau, vertėtų pasidairyti prekybos centruose, o Skonio studijoje, Basanavičiaus g., tikrai turėtų būti. Jei nepavyktų rasti, gal vertėtų pabandyti savadarbį iš Recipezaar : http://www.recipezaar.com/99500. Tiesa, jo nesu išbandžiusi, bet atsiliepimai neblogi. Sėkmės!