Sunkiai sekasi sugalvoti, koks ingredientas yra populiaresnis nei kiaušiniai savaitgalio pusryčių kontekste. Jie visuomet tykiai tūno šaldytuve, jų paruošimas ilgai neužtrunka, o virtų kiaušinių ir kiaušinienės receptai perduodami iš kartos į kartą. Kaip dabar pamenu savo pirmąją kiaušinienę.. Kiaušinį paruošti sugeba net ir tie asmenys, kurie teigia visiškai nemokantys/ nemėgstantys gaminti maisto. Matyt, kiaušiniai yra išgyvenimo instinktas:) Purus omletas galėtų būti savaitgalio pusryčių klasika. O smagiausia tai, kad pasitelkus fantaziją jį galima paversti bet kurios virtuvės nacionaliniu omletu. Pavyzdžiui, pridėjus pupų, aštrių pipirų, salsos, sūrio- skanaujame meksikietišką omletą. Saliamis, pomidorai, bazilikas, alyvuogės- itališkas omletas. Tailando variantas - susmulkintas česnakas, svogūnas, čili, krevetės, laimo sultys, žuvų padažas. Atrodytų tokiam paprastam receptui atsiveria šitiek galimybių. Kad būtų dar smagiau omletą kepam orkaitėje. Aš pasirinkau visiškai paprastą vegetarišką omletą.
Dviems žmonėms prireiks:
4 kiaušinių
2/3 puoduko pieno
1/2 puoduko miltų
po 1/2 šaukštelio druskos ir juodų pipirų
1/2 susmulkintos paprikos
1/2 susmulkinto svogūno
Gerai išplakame pieną su kiaušiniais.
Įmaišome miltus, druską ir pipirus.
Pilame į riebalais pateptą indą.
Kepam 180 laipsnių orkaitėje apie 15 minučių, kol kiaušiniai pradeda kietėti.
Atsargiai užbarstom papriką, svogūnus ar bet kokį kitą įdarą.
Kepam dar 5 minutes.
Išėmę galime suvynioti į ritinėlį.
Viskas, skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą