2008 m. kovo 20 d., ketvirtadienis

BAKLAŽANŲ KARIS


Noriu į Indiją. Nepaisant to, kad autoritetingo asmens nuomone ten yra šiurpiai antisanitarinės sąlygos, žmonių per daug, o Goa sala - narkomanų rojus. Traukia kaip magnetas ten. Darjeeling Limited, žinoma, dar pakurstė seniai rusenantį norą. Smagios kelionių agentūrų kainos - štai jos gali įtikinti pasilikti gimtojoje žemėje (nors, tiesą pasakius, kelionių agentūros paslaugomis naudojausi kartą, kai poilsinę kelionę Turkijon suorganizavo. Nuo to karto nei į agentūras, nei į Turkijos kurortus kojos nebekeliu). O smagiausia, kad už mūsų agentūrų siūlomą kainą per airtreksą galima susiplanuoti kelionę aplink pasaulį:))) Va čia tai geras. Kol svajoju apie Indiją, klausau štai tai ir ruošiu karį. Kulinarinė kelionė irgi neblogai:) Tiesa, autentiškumo negarantuoju, bet tikrai skanu.

2 žmonėms prireiks:

1 šaukšto kario miltelių
1 šaukšto alyvuogių aliejaus
1 baklažano, supjaustyto kubeliais
1 pomidoro, supjaustyto kubeliais
1 skiltelės česnako, susmulkinto
1 šaukštelio imbiero, sutarkuoto
1 stiklinės vištienos arba daržovių sultinio
1/2 stiklinės konservuotų avinžirnių
druskos ir pipirų

Įkaitintoje sausoje keptuvėje apie 1 minutę maišant pakepinam kario miltelius, supilam į indelį ir pasidedam iki vėliau.
Keptuvėje ant vidutinio karštumo įkaitinam aliejų.
Suberiame pomidorą, česnaką, imbierą, kepam 3 minutes.
Įdedame pakepintą karį ir kepam dar 2 minutes.
Dedam baklažaną, pilam sultinį.
Maišydami verdam apie 8 minutes.
Išimam su kiaurasamčiu baklažaną, sudedam į dubenį.
Keptuvėje likusį skystį kaitinam ant karštos ugnies apie 3 minutes, kol skysčio dvigubai sumažėja.
Supilam į sutirštėjusį padažą baklažanus ir avinžirnius, pabarstom druska ir pipirais.
Pašildom gerą minutę.

Viskas, skanaus!
p.s. labai tinka su kuskusu


2 komentarai:

skaniai.lt rašė...

Dėl Indijos kiekvienas (it buves ir nebuves) turi savo nuomone, tačiau manau, jog tiek pati Indija itke jos virtuve yra viena geriausiu pasaulyje. Indidijoje linkiu bent vienai dienai uzsirasyti i kulinarinius kursus - bus proga arciau pazinti sia puikia virtuve.

ktnl rašė...

Gal pačiam teko tokiuose kursuose sudalyvauti?