2008 m. kovo 20 d., ketvirtadienis

BAKLAŽANŲ KARIS


Noriu į Indiją. Nepaisant to, kad autoritetingo asmens nuomone ten yra šiurpiai antisanitarinės sąlygos, žmonių per daug, o Goa sala - narkomanų rojus. Traukia kaip magnetas ten. Darjeeling Limited, žinoma, dar pakurstė seniai rusenantį norą. Smagios kelionių agentūrų kainos - štai jos gali įtikinti pasilikti gimtojoje žemėje (nors, tiesą pasakius, kelionių agentūros paslaugomis naudojausi kartą, kai poilsinę kelionę Turkijon suorganizavo. Nuo to karto nei į agentūras, nei į Turkijos kurortus kojos nebekeliu). O smagiausia, kad už mūsų agentūrų siūlomą kainą per airtreksą galima susiplanuoti kelionę aplink pasaulį:))) Va čia tai geras. Kol svajoju apie Indiją, klausau štai tai ir ruošiu karį. Kulinarinė kelionė irgi neblogai:) Tiesa, autentiškumo negarantuoju, bet tikrai skanu.

2 žmonėms prireiks:

1 šaukšto kario miltelių
1 šaukšto alyvuogių aliejaus
1 baklažano, supjaustyto kubeliais
1 pomidoro, supjaustyto kubeliais
1 skiltelės česnako, susmulkinto
1 šaukštelio imbiero, sutarkuoto
1 stiklinės vištienos arba daržovių sultinio
1/2 stiklinės konservuotų avinžirnių
druskos ir pipirų

Įkaitintoje sausoje keptuvėje apie 1 minutę maišant pakepinam kario miltelius, supilam į indelį ir pasidedam iki vėliau.
Keptuvėje ant vidutinio karštumo įkaitinam aliejų.
Suberiame pomidorą, česnaką, imbierą, kepam 3 minutes.
Įdedame pakepintą karį ir kepam dar 2 minutes.
Dedam baklažaną, pilam sultinį.
Maišydami verdam apie 8 minutes.
Išimam su kiaurasamčiu baklažaną, sudedam į dubenį.
Keptuvėje likusį skystį kaitinam ant karštos ugnies apie 3 minutes, kol skysčio dvigubai sumažėja.
Supilam į sutirštėjusį padažą baklažanus ir avinžirnius, pabarstom druska ir pipirais.
Pašildom gerą minutę.

Viskas, skanaus!
p.s. labai tinka su kuskusu


2 komentarai:

Anonimiškas rašė...

Dėl Indijos kiekvienas (it buves ir nebuves) turi savo nuomone, tačiau manau, jog tiek pati Indija itke jos virtuve yra viena geriausiu pasaulyje. Indidijoje linkiu bent vienai dienai uzsirasyti i kulinarinius kursus - bus proga arciau pazinti sia puikia virtuve.

ktnl rašė...

Gal pačiam teko tokiuose kursuose sudalyvauti?