2008 m. kovo 10 d., pirmadienis

SKANŪS BROKOLIAI


Nors patikimi šaltiniai informavo, kad lauke pavasario kvapo dar nesijaučia (dėl laikinai sutrikusių uoslės funkcijų to patikrinti vis dar negaliu), bet paukščiukų čiulbesys ir saulutės spinduliai leidžia neabejoti, kad šelmis jau čia pat. Fantastiškai viliojantys pavasariniai skuduriukai privertė rimtai pasvarstyti apie maitinimosi įpročius ir imti dairytis itin sveiko maisto pusėn. Štai taip ėmiau ieškoti brokolių recepto. Žinoma, visokie pyragai netinka, daržovė turi būti kuo mažiau apdorota ir gryna. Tačiau žalias brokolis man skamba gana ekstremaliai. Pasirodo, būna stebuklų. Šitas receptas vasarį buvo itin populiarus angliškai kalbančioje blogosferoje, nesusilaikiau neišbandžiusi. Nerealu! Visiškai nieko panašaus į žalią kopūstą, greičiau gal riešutus primena. Fainiausia, kad brokolio nereikia nei virti, nei kepti, na tiesiog pati tikriausia šviežia daržovė. Beje, kai šįryt grįžau pasitikslinti detalių, receptas jau buvo apsaugotas prisijungimo reikalavimu. Taigi receptukas.

Prireiks:

1 vidutinio brokolio
2 skiltelių česnako, smulkiai supjaustytų
2 šaukštų raudono vyno acto
1 šaukštelio druskos
1/2 puodelio alyvuogių aliejaus
1 šaukšto kmynų
1/2 šaukštelio džiovintų aštrių pipirų

Nuo brokolio nupjaustome žiedus - kuo smulkesnės šakelės, tuo skaniau. Kotų nereikia.
Dideliame inde sumaišome actą su druska, įberiam brokolius.
Keptuvėje įkaitiname aliejų, dedam česnaką ir kmynus, kepam apie 1 min.
Labai svarbu: nesudeginkit česnako, nes patiekalas bus kartus.
Karštą aliejų pilam ant brokolių, gerai išmaišom, užbarstom pipirus ir paliekam bent valandai.
Aš valandos neiškentėjau, bet vistiek buvo skanu. 

Viskas, skanaus!

2 komentarai:

Anonimiškas rašė...

Na bet brokolas visada yra ir buvo geris :) Sita recepta ketinu isbandyt, bet manau kad nosies pries brokoli raukyt neverta :) Ir jeigu tiesiog siaip ne niam, tada siulau pamakaluoti su pomidorais, konservuotais zirneliais, svogunu laiskais ir salotu padazu pagal pageidavima.. nepagailim pipiru ir.. NIAM. Ir netgi kotai cia labai tinka.

ktnl rašė...

:) Na vistiek kažkaip ekstremalu man žalią kopūstą graužti, bet žemai lenkiu galvą prieš tą, kas išradingai sugeba mėgautis net ir žaliu brokoliu. Pabandysiu ir aš:)