Pabumbėkime. Nespėjo ateiti kalendorinis pavasaris, o už lango ėmė ir užsnigo neišbrendamomis pusnimis. Tiesiog taip ir norisi laukti Kalėdų senio. Be to, ištikimai skiepijusis kokius keturis metus nuo gripo, šiemet nutariau, kad tai šarlatanų išmislai ir iš principo skiepų neapturėjau. Ir štai prašom: vidury balto pavasario esu užpulta bjaurių gripo mikrobų. O dar gi įprasti vaistai jų neveikia (taip taip, aš kaip ir visa mūsų tauta - ir daktaras, ir teisininkas, ir siuvėjas). Gal kiek paspartėtų sveikimas, jei į darbą neičiau, bet dėl idiotiško nesugebėjimo užsigrūsti pensininkam, nėštukam ir visiems kitiems prieš mėnesį užsirašiusiems pas šeimos gydytoją, negaunu biuletenio. Nesuprantu, kaip kiti jį gauna? Kodėl, na kodėl, negali būti atskiro gydytojo, paskirto tik biuletenininkams?.. Hm, panašu, kad pagerėjo, gal imsiu ir pasveiksiu. Akivaizdu, bumbėjimas - geriausias vaistas. O beje, interneto platybėse aptikau, kad be vaistų, gijimą taip pat skatina gausybės skysčių gėrimas, gerklės skalavimas druska prisotintu vandeniu, vištienos sriuba. Štai pastarosios receptu ir pasidalinsiu. Tiesa, ji kiniška, bet dėlto tik dar skanesnė:)
2 ligoniukams prireiks:
4 puodelio vištienos sultinio
100 g juostelėmis supjaustytos vištos krūtinėlės
2 šaukštų sojos padažo
3/4 šaukštelio baltų pipirų
1 kiaušinio, suplakto
2 šaukštų krakmolo
1/2 puodelio smulkinto konservuoto bambuko
1 puodelio susmulkintų baltų kiniškų grybų, išmirkytų karštame vandenyje
1/4 puodelio balto acto
1 šaukšto stambiai tarkuoto agurko
1 šaukštelio sezamų aliejaus (nebūtinai)
Puode užverdam sultinį.
Sudedam sojos padažą, vištieną ir grybus.
Verdam ant mažos ugnies 10 minučių.
Suberiam pipirus, pilam actą, įmaišom bambuką.
Pakaitinam 5 minutes.
Krakmolą išmaišome 5 šaukštuose šalto vandens ir maišant supilam į sriubą.
Pakaitinam 2 minutes.
Plona srovele supilam kiaušinį, pamaišom 2 minutes.
Sudedam agurką. Galima valgyti.
Jei naudojam sezamų aliejų, tai jį supilam palaukę maždaug 10 sekundžių.
Viskas, skanaus! Stebim, kaip sveiksta ligoniukai:)
4 komentarai:
Niam niam niam, kaip skaniai skamba! Ir dar skaniau atrodo :) Reikės kada būtinai išbandyti! Aš pati tokiais atvejais labai skaniai šliupščiu morkų sriubytę (irgi su vištiena) :)
Ačiū:) Tavo blogas begalo viliojantis, panašu, kad neatsispirsiu morkų sriubytei ir aš. Nors, pfiu-pfiu-pfiu ir neužpuolė virusai.
Nu nepykit, bet sriubele tai tikrai nieko gero.. Tokia, kaip kinieciuose nelabai teisejo.. Jauciasi, kad kazko truksta jai.. Be to tas atsto skonis viska pramusa..
i as ka tik issiviriau. net nepylus acto jau buvo rugstoka. galbut sojos padazas ir bambukas priduoda rugsteles? :)
na, bet kokiu atveju, man sriubyte gavosi, labai skani, ir visai panasi i ta, kur kinieciuose. cha :)
Rašyti komentarą