2010 m. gegužės 20 d., ketvirtadienis

TRINTA SRIUBA


Nors man trintos sriubos iki šiol asocijuodavosi su šaltu oru, tačiau sriubos + salotų kombinacija pasirodė tobula lengvai vėlyvo pavasario vakarienei. Šįkart recepte noriu pabrėžti gaminimo procesą - formulę, o ingredientus galima rintis pagal nuotaiką ar turimus produktus. Dieviškai skani sriubytė! Recepto idėja iš čia su mano patobulinimais.

2 porcijoms prireiks:
2 bulvių, nuskustų ir perpjautų per pusę
2 morkų, nuluptų ir perpjautų per pusę
2 svogūnų, nuluptų ir perpjautų per pusę
1 svogūno, nulupto, smulkiai supjaustyto
2 skiltelių česnako, susmulkintų
1 litro vandens
2 šaukštų aliejaus
3 šaukštų grietinėlės
3 šaukštų tarkuoto parmezano (ar džiugo)
1 šaukštelio druskos

Per pusę perpjautas daržoves užpilame vandeniu ir verdame, kol suminkštėja, apie 20 min.
Išjungiame ir paliekame 5 minutes pravėsti.
Tuo tarpu įkaitiname aliejų ir pakepiname smulkintus svogūnus ir česnakus.
Į blenderį pilame grietinėlę, sūrį, druską, virtas daržoves su sultiniu, pakepintus svogūnus su česnakais ir plakame iki vientisos masės.
Viskas, skanaus!

Ps. vietoje bulvių ir morkų galima dėti brokolius, žiedinius kopūstus, moliūgus, cukiniją, grybus, bet ką..