2010 m. gegužės 28 d., penktadienis

KEPTOS KORĖJIETIŠKOS ŠLAUNELĖS


    
   Neseniai praplėčiau pažintį su Tolimųjų Rytų virtuvėmis. Tailando, Kinijos, Japonijos ir net gi Malaizijos mitybos ypatumai šiek tiek žinomi ir labai mylimi, tačiau be šių populiarių gigančių egzistuoja dar daugybė ne mažiau intriguojančių Azijos virtuvių su savo paslaptingais skanėstais. Prisipažinsiu, apie Korėjos virtuvę žinojau tik tiek, kad Maximoje parduodamos korėjietiškos morkos yra ganėtinai aštrios. Daugiau ničnieko. Paskaičius wiki sužinojau, kad vienas iš visuotinai žinomų korėjiečių virtuvės išskirtinumų yra ypatingas aštrumas, dėl ko korėjiečiai vadinami Azijos meksikiečiais. Todėl labai nustebau, kai išbandytos korėjietiškos šlaunelės visiškai nebuvo aštrios. Bet laaabai gardutės. Ir paruošti jas - vieni niekai. Taip kad tokia gan keistoka pažintis su korėjiečių virtuve maloniai sužavėjo, pažintį tikrai tęsime.


4 porcijoms prireiks:
8 vištos šlaunelių
1/2 puodelio sojų padažo
1/2 puodelio susmulkinto svogūno
3 šaukštų aliejaus
3 šaukštų medaus
2 šaukštelių susmulkinto česnako
1/4 šaukštelio malto imbiero
1/4 šaukštelio maltų juodų pipirų

Prikaitiname orkaitę iki 190 laipsnių.
Į kepimo indą skurytėmis žemyn dedame šlauneles (beje, jei taupote kalorijas, prieš kepant skurytes galima nulupti).
Dubenyje sumaišome likusius ingredientus ir užpilame ant šlaunelių.
Kepame neuždengę 45 minutes.
Apverčiame šlauneles ir kepame dar 15 minučių.
Valgome su ryžiais.
Labai skanaus!

Komentarų nėra: