2010 m. gegužės 17 d., pirmadienis

CHETTINAD VIŠTIENA

  
    Kartais užeina toks Indijos ilgesys, kad net staugti norisi. Trūksta visko iš ten. Pirmiausiai - žmonių. Tokių egzotiškų, bet kartu visiškai savų ir nesuvokiamai suprantamų. Dar trūksta to gyvasties įspūdžio, nes kur bepasisuksi, visur kažas juda, ar tai būtų žmogus, ar koks žvėriukas. Ech, gerai, kad nesu ūkininkė, nes užėjus nostalgijai tikrai paleisčiau karves laisvai šmirinėti po gatves... Dar, aišku, labai trūksta aromatingo indų maisto, todėl pasiryžtu skirti nemažai laiko ir pasigaminti autentišką Pietų Indijos vištieną. Tikrai verta pastangų, nes kartą paragavus norėsi vėl... ir vėl... ir vėl. Kaip ir į Indiją...

5-6 žmonėms prireiks:
1 kg viščiuko, supjaustyto gabaliukais
1 puodelio svogūnų, supjaustytų
1 puodelio pomidorų, sukapotų
1/2 šaukštelio ciberžolės miltelių 
10-12 kario lapų
1 puodelio kokosų pieno
druskos
1 šaukšto aliejaus

Sutrinti į pastą (a):
2 žalių čili
8 skiltelių česnako
gabaliuko imbiero 
1 šaukštelio aguonų sėklų (pamirkytų 10 min. šiltame vandenyje)

Pakepinti ir sumalti (b):
1/2 šaukštelio juodųjų pipirų žirnelių
1/2 šaukštelio kumio sėklų
3/4 šaukštelio pankolio sėklų
1 1/2 šaukšto kalendros sėklų
6-8 džiovintus raudonuosius čili
2 kardamonus
cinamono gabaliuką
6-7 kario lapus
1/2 šaukšto aliejaus

Nurodytus (b) ingredientus pakepiname 2 minutes nuolat maišydami, atvėsiname  ir sumalame.
Sutriname į pastą (a) nurodytus ingredientus.
Keptuvėje įkaitiname aliejų, pakepiname svogūnus ir kario lapus.
Dedame pastą, kepiname 1 minutę, dedame vištą, kepame 4 minutes ant didelio karščio maišydami.
Sumažiname ugnį iki vidutinės, dedame druską, ciberžolę ir pomidorus, išmaišome kepame 4 minutes be dangčio.
Pilame kokosų pieną ir pagal receptą reikėtų perpilti turinį į geitpuodį, bet aš greitpuodžio neturiu, tad tęsiau procedūrą keptuvėje ant mažos ugnies.
Po 20 minučių subėriau pakepintus ir sumaltus ingredientus ir kepinau dar 5 minutes.
Valgome su ryžiais.
Skanaus!

Komentarų nėra: