2010 m. sausio 26 d., antradienis

LAŠIŠOS KEPSNELIAI PAGAL EVĄ LONGORIĄ


Ar pažįstama frazė: “svoris visiškai nekrenta, kad ir ką bedaryčiau?”:)
Kodėl, nors ir mirtinai apribojus suvalgomo maisto kiekius, svoris, kaip užsispyręs ožiukas, ilgesniam laikui niekur nesitraukia? Nors tenka pripažinti, kad niekas geriau už žiaurią dietą nepadeda per tris dienas įlįsti į dydžiu (ar net dviemis) mažesnę suknelę, bet po tokio badavimo išblykšta oda, neblizga plaukai, nėra jėgų, žodžiu, organizmas lieknas, bet nualintas. Ir dar vakarėlyje vietoje to, kad atsipalaidavus mėgautis linksmybėmis, tenka sukoncentruoti valios pastangas, kad neprisikimšti iki plyšimo.
Matyt, didžioji paslaptis jau atskleista - jokia dieta negalime pasiekti tikslo būti lieknos ir laimingos. Magiškas raktas yra sąmoningas gyvenimo būdas ir sveika mityba. Kaip ir daugelis sveikata besirūpinančių žmonių, jau greičiausiai bandote riboti valytų grūdų, tokių kaip baltieji ryžiai ir miltai, vartojimą. Bet neverta visai atsisakyti angliavandenių, verčiau susidomėti „geraisiais“ angliavandeniais – tokiais, kurie lėtai skyla ir palaiko sveiką skaidulų ir maistinių medžiagų lygį. Jei be grikių ir rudųjų ryžių ieškote dar ko nors, susipažinkite su bolivine balanda (angl. quinoa). Šis aukštos kokybės baltymų šaltinis turi subalansuotą aminorūgščių kompleksą, visiškai neturi glitimo (angl. gluten) ir yra lengvai virškinamas. Ir, skirtingai nei kiti pilnagrūdžiai, išverda vos per 20 minučių.
Dalinuosi 2010 m. sausio Glamour žurnale spausdintu ir mano adaptuotu Evos Longorios super lengvu vakarienės, susidedančios iš lašišos (puikaus omega-3 šaltinio, o dar keli receptai su šiuo žuvelioku čia, čia ir čia) ir gardžių daržovių, receptu. O garnyrui siūlau bolivinę balandą. Tikrai verta pabandyti.

2 porcijoms jums prireiks:
2 lašišų kepsnelių
1 šaukštelio česnako, sutrinto
1 šaukšto alyvuogių aliejaus
1 šaukštelio druskos
1/2 šaukštelio maltų juodų pipirų
1 citrinos, nuluptos, supjaustytos riekutėmis
1 raudonojo svogūno, supjaustyto riekutėmis
1 didelio pomidoro, supjaustyto riekutėmis
1 nedidukės cukinijos, supjaustytos riekutėmis
2 šaukštelių džiovinto raudonėlio
2 šaukštelių džiovintų petražolių
1/4 balto vyno
1 puodelio bolivinės balandos kruopų

Kepsnelius nuplauname, nusausiname, įtriname aliejaus ir česnako mišiniu, pabarstome druska ir pipirais.
Į kepimo skardą dedame du folijos lapelius, ant kiekvieno jų dedame po kepsnelį.
Kepsnelius apdedame daržovėmis, užbarstome žolelėmis, užpilame vynu.
Kiekvieną folijos lapelį lenkiame pusiau ir sandariai užlankstome folijos kraštus.
Kepame 200 laipsnių orkaitėje 25 minutes.
Kol kepa žuvis nuplauname bolivinės balandos kruopas ir verdame 20 minučių.
Viskas, skanaus!

1 komentaras:

Bett rašė...

Atrodo tikrai labai skaniai, bet, manau, kad reikia geros dujinės viryklės tokius patiekalus gaminti..:)