2010 m. rugpjūčio 15 d., sekmadienis

CUKINIJŲ IR SPAGEČIŲ TROŠKINYS


          Gal žinote, kur galima nusipirkti spagečių krūmelių ar sėklų? 
    Nustebino klausimas? Be reikalo! Būtent tokį klausimą uždavė šimtai prisiskambinusių BBC televizijos žiūrovų po reportažo apie spagečių derlių Šveicarijoje. Kodėl? Nes 1957 m. balandžio 1-ąją BBC paskelbė, jog dėl šiltos žiemos ir makaroninių straubliukų populiacijos sunaikinimo šveicarų ūkininkai gavo rekordinį spagečių derlių. Myliu britišką humorą. Didžiai gerbiu BBC. Ir siūlau paragauti dievišką troškinį su spagečiais. Tai dar vienas genialus, tiesa, šiek tiek adaptuotas receptas iš primiršto, bet mylimo gingerandtomato.com


Jums prireiks:
1 didelės cukinijos, nuluptos, be sėklų, supjaustytos kubeliais
350 g spagečių
1 svogūno, susmulkinto
1 skiltelės česnako, susmulkintos
1 paprikos, susmulkintos
2 pomidorų, nuluptų ir susmulkintų
1 litro sultinio
2 šaukštų alyvuogių aliejaus

Keptuvėje įkaitiname aliejų, dedame česnaką, svogūną, kai paskrunda - pomidorus, kepiname kelias minutes.
Dedame cukiniją ir papriką, kepiname keletą minučių, užpilame sultiniu.
Kai sultinys užverda, dedame sulaužytus spagečius, verdame truputį ilgiau nei nurodyta ant pakelio, kad įsigertų sultinys.
Išviręs troškinys turi būti skystas, tad jei makaronai sugėrė visą skystį, galime įpilti verdančio vandens.
Viskas, skanaus!
Pss.. tai kur sodinukų gauti?

Komentarų nėra: