2010 m. rugpjūčio 26 d., ketvirtadienis

AKIMIRKSNIU PARUOŠIAMI ŽIEDINIAI KOPŪSTAI



       Taip jau nutiko, kad mėgstu kalafiorus. Tik negaliu pakęsti TO kvapo, apgaubiančio namus verdant žiedinukus, kai šeimos nariai su priekaištingu klausimu akyse ima dairytis vienas į kitą. Šis receptas unikalus tuo, kad itin greitai ir, svarbiausia, sklindant ne tai kad ne TAM, o priešingai - gundančiam aromatui, pagaminame lengvą vakarienę ar garnyrą prie rimto patiekalo. Ir ingredientai greičiausiai jau yra tarp naminių atsargų. Tad reziumuojant: pristatau labai gardų ir praktišką receptą.

Jums prireiks:
2 šaukštų alyvuogių aliejaus
žiedinio kopūsto, išskirstyto žiedynais
1 šaukšto citrinų sulčių
1/4 puodelio kieto tarkuoto sūrio (Parmezano ar Džiugo)
druskos, pipirų
petražolių lapelių

Į keptuvę pilame aliejų, sudedame kalafiorą, užpilame šaukštą vandens ir sandariai uždengiame dangčiu.
Kaitiname ant vidutinės ugnies nuolat pamaišydami, kol kalafioras suminkštėja ir paskrunda - apie 20 minučių.
Išimame, užpilame citrinos sultis, pabarstome sūriu, druska, pipirais, petražolėmis.
Viskas, skanaus!