2008 m. liepos 27 d., sekmadienis

VEGETARIŠKOS BANDELĖS


Pragariškai karšta. Atrodo, dar kelios akimirkos ir miesto betoninės dėžutės ims lydytis. Priešais sustingusių daugiabučių metamas šešėlis atrodo viliojančiai vėsus it debesėliai rojuje. Karšta kaip orkaitėje. Ir kaip aš šitame karštyje užsimaniau bandelių niekaip nesuprantu. Dar keisčiau, kad jas valgau su didžiausiu pasimėgavimu, nors paprastai tokiame karštyje bet koks kietas kąsnis stringa. Paaiškinimų galėtų būti keletas. Pirma, jos yra visiškai vegetariškos. Antra, šios bandelės neabejotinai yra samosų giminaitės, o indiškas, kaip ir tailandietiškas, maistas skaniausiai valgosi būtent per karščius. Trečia, bent jau man sunku prisiversti sušlamšti rimtus pietus esant kaitrai, todėl daug mieliau periodiškai sugraužiu po mažą bandelę. Ir gausiai užgeriu vandeniu su citrina. Ech, kaip aš myliu vasarą.

18 bandelių jums prireiks:
2 lapų sluoksniuotos bemielės tešlos
2 vidutinių virtų bulvių, supjaustytų smulkiais kubeliais
1 morkos, supjaustytos smulkiais kubeliais
2 skiltelių česnako, sukapoto
1/2 svogūno, sukapoto
2 šaukštų raudonos kario pastos
1/2 šaukštelio kmynų
1/2 šaukštelio čili miltelių
1 šaukšto garam masalos prieskonių
1 šaukšto aliejaus

Tešlos lapus padedame atšilti.
Keptuvėje įkaitiname aliejų, beriame kmynus, čili, raudoną kario pastą ir maišydami kepame apie 1 minutę.
Dedame morkas, kepiname 3 minutes, tada dedame svogūną, česnaką, kepame dar 4 minutes.
Suberiame bulves, užbarstome garam masalos miltelius ir maišydami skrudiname dar 5 minutes.
Tai bus įdaras bandelėm.

Kol jis vėsta, galime pasidaryti padažą: indelyje sutriname skiltelę česnako, dedame 5 šaukštus medaus, 3 šaukštus sojos padažo, 1 šaukštą citrinos sulčių, 1 šaukštą vandens, gerai išmaišome ir pastatome į šaldytuvą, kol iškeps bandelės.

Kai ataušta įdaras, iškočiojame lapą tešlos, jį supjaustome į 9 vienodus kvadratėlius.
Kiekvieno kvadratėlio viduryje įdedame po pusę šaukštelio įdaro, lenkiame pusiau, kad gautųsi trikampis, užspaudžiame kraštus.
Bandeles kepame įkatintoje iki 180 laipsnių orkaitėje 20 minučių.
Valgome dar šiltas, mirkydami į padažą.

Skanaus!




1 komentaras:

Živilė rašė...

Ei, kur dingo ta talentinga mergina, žavėjusi mus tokiais šedevrais ir pasaulinės virtuvės patiekalais?? :(