2008 m. liepos 10 d., ketvirtadienis

MORKINĖ MISO SRIUBYTĖ


Įlindau į Indrės virtuvę. Na ir iškart užsimaniau morkų sriubos. Apžiūrėjusi atsargas supratau, kad originalo nukopijuoti nepavyks, nes mėsytės namuose nė kvapo. Bet radau štai ką:


Ėmiausi improvizacijų ir po 15 minučių šliurpiau gardžią sriubytę. Psss, anot elle, imbieras yra geriausias talijos draugas ir patikimas sąjungininkas kovoje už plokščią pilvuką. O čili pipirai padeda vėžio prevencijoj, stiprina imunitetą, šalina toksinus ir pakelia nuotaiką:)  

Jums prireiks:

indelio konservuotų morkų
1 pakelio greitai paruošiamos miso sriubos
2 puodelių verdančio vandens
1 šaukšto aliejaus
pusės svogūno, susmulkinto (aš naudojau džiovinto svogūno granules)
2 skiltelių česnako, susmulkinto
1/4 šaukštelio maltų čili pipirų
šaukštelio šviežio smulkinto imbiero
1/4 šaukštelio druskos

Keptuvėje įkaitiname aliejų, suberiame svogūną, česnaką, čili ir imbierą.
Maišydami pakepiname 2 minutes.
Supilame į keptuvę miso miltelius ir užpilame verdančiu vandeniu.
Maišydami užverdame, kai užverda supilame morkas ir druską.
Pakaitiname 5 minutes.
Atsargiai supilame į trintuvę ir trinam iki pageidaujamos konsistencijos.
Viskas, skanaus!
 




2 komentarai:

Anonimiškas rašė...

O kurios kūno vietos draugas yra tas pokelis su užrašu instant s...(spėju soup)? :)

ktnl rašė...

Tavo spėjimas teisingas. Paaiškinu: greito paruošimo sriuba yra naudinga visoms kūno vietoms, kadangi ji sutaupo krūvą laiko, kurį skiriame miegui. O miego nauda organizmui turbūt niekas neabejoja. Na o kancerogenus neutralizuoja čili milteliai:)