2008 m. liepos 12 d., šeštadienis

LINGUINE SU ANČIUVIAIS


Atvėsus dienos kaitrai prabunda plėšrus apetitas. Norisi kažko lengvo ir greitai paruošiamo. Nesudėtingo, bet skanaus. Šįvakar visus suminėtus kriterijus atitinka linguine makaronai su ančiuviais. Temstant valgoma pasta primena vakarus Romoje, sausakimšoje šeimos verslo kavinukėje, kur aidi šimtai balsų, o makaronai tėra vienas iš begalinės puotos patiekalų. 

2 porcijoms prireiks:

150 g linguine makaronų
4 gabaliukų konservuotų ančiuvių filė
1 šaukšto balto vyno acto
2 šaukštų alyvuogių aliejaus
1 šaukšto šviežių citrinos sulčių
1/2 šaukštelio smulkintų juodųjų pipirų

Ančiuvius dedame į nedidelę lėkštutę, užpilame actu, pabarstome 1/4 šaukštelio pipirų.
Po 20 minučių ančiuvius išimame, nusausiname popierine servetėle, užpilame citrinos sultimis ir 1 šaukštu aliejaus, pamaišome.
Makaronus išverdame dideliame kiekyje vandens pagal pakelio instrukcijas.
Išvirtus makaronus nupilame, perliejame šaltu vandeniu.
Dedame makaronus į lėkštę, užpilame likusiu šaukštu aliejaus, išmaišome.
Supilame ančiuvus su marinatu.
Prieš pat valgydami užbarstome likusius pipirus.
Viskas, skanaus!



2 komentarai:

garbane rašė...

Saunus blogas. Bet su vienu dideliu minusu (kaip, beje, dauguma lietuvisku maisto blogu).. Kodel dauguma receptu be saltiniu? Abejoju ar pati sukurei..

ktnl rašė...

Garbane, ačiū už pagyras:) Jos gerokai mielesnės, kadangi matau, jog nuoširdžios. Nes tas, kuris kritikuoja, komplimentą irgi sako nuoširdžiai. Bandau teisintis: patiekalų, kuriuos vienas prie vieno gaminu pagal konkretų receptą, šaltinius nurodau. Na o ten, kur idėją nusižiūriu iš vieno recepto, ingredientų kombinaciją - iš kito, ir nemažiau kaip 30 procentų yra mano fantaziją, autorystę savinuosi pati. Nepyk ;)