2008 m. gegužės 8 d., ketvirtadienis

VEGETARIŠKA PLAŠTAKĖ


Hm... Kad paveikslėlyje įžvelgtumėme plaštakę, teks pasitelkti fantaziją. Netgi šiek tiek daugiau, nei paprastai. Vistiek nelabai, ar ne? Bet pavadinimo nekeisiu, man taip smagiau:) Originale puikavosi vikšriukai. Tokie linksmi ir įkvėpiantys, be to gamybos metodas ypatingai aiškiai pavaizduotas. Mažytė problemėlė - dešrelių po ranka nėra. Ir mielinę tešlą tingu minkyti. Taigi, išrausus turimas atsargas pavyko išsikepti vegetarišką plaštakę (nes į vikšriuką vistiek nepanašu, o, sutikit, drugelis gerokai pranašesnis už vikšrą). Pastaba ateičiai - šaldyta sluoksniuota tešla iškepusi tampa bjauriai riebi, taigi geriau bandyti mielinę.  

2 drugeliams prireiks:

2 stačiakampių lakštų tešlos
1/2 skardinės konservuotų avinžirnių
1/2 svogūno, susmulkinto
1 pomidoro, supjaustyto plonomis skiltelėmis
1 mažo indelio konservuotų kukurūzų
po 1/4 šaukštelio druskos, džiovintų kmynų, paprikos, čiobrelių, česnakų, aštrių pipirų

Avinžirnius sutriname virtuviniame kombaine.
Įmaišome svogūnus, druską, papriką ir kukurūzus.
Iškočiojame vieną tešlos lakštą.
Jo viduryje išilgai dedame pusę avinžirnių masės.
Ant viršaus tolygiai išdėliojame pusę pomidoro. 
Lenkiame pusiau, užspaudžiame galus ir išilginę siūlę.
Dedame į kepimo skardą.
Aštriu peiliu įpjauname ritinuką beveik iki pat siūlės keliose vietose.
Viršūnėlę išskleidžiame, tada iš eilės kiekvieną įpjovimą kryžiuojame ir taip pat išskleidžiame.
Gautą drugelį apibarstome kmynais, čiobreliais, česnakais, aštriais pipirais.
Pakartojame tą patį su likusia tešla ir įdaru.
Kepame 180 laipsnių prikaitintoje orkaitėje 20 minučių.

Viskas, skanaus!

1 komentaras:

Egle B rašė...

Ir taip žiūrėjau, ir anaip, bet plaštakės nepamačiau. Gerai, kad aprašyme paaiškinimą radau :D