2008 m. gegužės 11 d., sekmadienis

ENERGETINĖ SRIUBYTĖ


Jei po audringo šeštadienio išaušta nepadoriai vėlus sekmadienio rytas... Jei apsiniaukusį dangų už lango atkartoja rūkas galvoje... o kaimynų iš viršaus žingsnių aidas ausyse vis dar girdisi, kai nenaudėliai išrūksta (su turbūt prakiurusiu duslintuvu) popietinio pasivažinėjimo po Akropolį... Eilinį kartą žadu nebesivilioti naktinėmis šėlionėmis. Bet šįkart įvyksta stebuklas, nes sriuba, kurios receptu netrukus su jumis pasidalinsiu, gali prikelti ir numirusį. Čia net ne sriubytė, o tikras energijos užtaisas. O jos paslaptis visiškai paprasta: dėl nemažo cukraus kiekio ir aštriųjų pipirų magijos išvargintame kūnelyje įvyksta sprogimas. Be to, joje visiškai nėra riebalų, taigi sprogimas vis tęsiasi, tęsiasi, tęsiasi...

2 lėkštėms energijos prireiks:

1,5 stiklinės vandens
1,5 stiklinės apelsinų sulčių (iš pokučio)
5 šaukštų sojų padažo
1 šaukštelio cukraus
3 marinuotų agurkėlių, susmulkintų
4 riekučių konservuotų jalapenų
2 piri-piri pipiriukų (tinka ir mažas čili pipiras), susmulkintų
2 šaukštų ryžių

Supilame vandenį, sultis, sojų padažą į puodą ir užverdame.
Dedam cukrų, agurkėlius, jalapenus, piri-piri ir ryžius.
Kai užverda, pamaišom ir sumažiname ugnį iki vidutinės.
Verdame apie 40 minučių.

Viskas, skanaus!

3 komentarai:

Art Of Food rašė...

šaunus receptas, bet norėjau pagirti taiklų sekmadienio ryto aprašymą! :))

skaniai.lt rašė...

Jo. Šeštadienis bare ir sekmadienis Akropolyje turėtų būti nemaža lietuvių dalies savaitgalio maldelė. O 20 gr degtinėlės galima į tą sriubytę, jei kam tik cukraus/pipiriukų energijos neužtenka?

ktnl rašė...

art of food: ačiū, man kaip tikrai lietuvei smagu žinoti, kad ne viena aš gėdingai kankinuos sekmadienio rytais:)

skaniai.lt: hm, degtinėlė skamba intriguojančiai. Tik ar ši kombinacija neteleportuos į šeštadienio smagybes.. o po to vėl į sekmadienio letargą.. Įtariu bites.