2008 m. gegužės 17 d., šeštadienis

UŽKANDIS "ANT GREITŲJŲ"


Panikos priepuolis. Ko griebtis, kai staiga sužinai, kad vos už dvidešimties minučių pro duris įvirs draugų būrys ir prasidės vakarėlis? Aišku, pirmiausia verta nustoti panikuoti. Įkvėpti ir pagalvoti, kad gal užteks vaišių, kurias jie atsineš. Svečiai juk paprastai privalo kažką atsinešti, jei jie nėra iš multiplikacinio filmuko apie mikę pūkuotuką ir knysliuką? Bet jei netyčia turite draugų iš ten, siūlau visai nesunkiai išsisukti iš keblios situacijos šio gardumyno pagalba. Prie jo laabai tinka šaltas alus. O įdarą galima atitaikyti pagal šaldytuve ir spintelėse turimus produktus. Smagaus vakarėlio!

2 žmonėms (arba vienam apžorai) skaičiuojam:

1 stiklinę miltų
1/4 šaukštelio druskos
2 šaukštelius alyvuogių aliejaus
4 šaukštus šilto vandens
2 šaukštus fitaki sūrio
4 gabalėlius salamio dešros
4 riekutes marinuotų jalapenų
kelis lašus tabasco padažo

Įmaišom į miltus druską.
Įpilam aliejų ir vandenį, suminkom tešlą.
Tešlą dalinam pusiau ir iškočiojam du plonus blynukus.
Įkaitinam nedegančią keptuvę be riebalų.
Dedam blynuką į keptuvę, po nepilnos minutės verčiam ir kepam dar pusę minutės.
Tą patį kartojam su antru blynuku.
Ant vieno blynuko užtepam fitaki, išdėliojam saliamį ir jalapenus.
Ant viršaus užvožiam antrą blynuką.
Kepam griliuje maždaug 5 minutes.
Užlašinam tabasco (jei patinka aštriau).

Viskas, skanaus!

Komentarų nėra: