2008 m. vasario 25 d., pirmadienis

KLASTINGAS LAVAŠAS


Akylas stebėtojas gali įtarti klastą.. Bet esu beeeprooooto įkvėpta avantiūrai ir neatsispirsiu šitai pagundai. Ir net atskleisiu, kas pastūmėjo tokiam nedoram poelgiui. O gi dieviškai mielas filmas Love in the afternoon. Kad ir kaip ten bebūtų, bet senasis Holivudas buvo tikrai nežemiškai įkvepiantis, jaudinantis ir užburiantis. Net ašarą nubraukiau filmo pabaigoje.. Taigi, grįžtam prie avantiūros. Užsiminsiu, kad ši nuotrauka ir receptas jau buvo užsiėmę pozicijas ktnl bloge, bet paskui paaiškėjo, kad ne kas kitas, o aš pats esu grybas. Ką gi, teko mėtyt pėdas ir trint lauk apsigėdinimą. Bet receptas toks geras, kad vistik negaliu jo paslėpus laikyti. Būtent šis genialiai paprastas patiekaliukas atvėrė man, kad be kasdienės rutininės mitybos egzistuoja ištisas kulinarijos pasaulis. Ir maistas gali būti ne tik sumuštinis su dešra, o švenčių proga - cepelinai, bet daug daug smagesni dalykai.

O daryti reikėtų taip:

paimti lavašą, ištepti 3 šaukštais majonezo, tolygiai užbarstyti 1 kietai virtą susmulkintą kiaušinį, 1 indelį supjaustytos snieginių krabų mėsos, 1 susmulkintą prinokusį (būtinai) avokadą, 1 šaukštelį kapotų krapų. Lavašą suvynioti išilgai, palaikyti bent valandą šaldytuve, o tada pjaustyti riekutėmis ir pavaišinti mielus žmones.

Skanaus!

p.s. o dėl to kad prisipažinau, ar geresnis žmogus?

3 komentarai:

Anonimiškas rašė...

Kur pirkti gerą lavašą? Juk jis turi būti ne per storas, tolygus, nelabai bijoti drėgmės. Parduotuvėse mačiau kelių rūšių, jie nėra blogi, tačiau:
1) po pagaminimo jau būna "pastovėję";
2) gan brangūs;
3) ne visada kokybiški, netinkamo storumo ir pan.

Kaip tyčia, vakar susipažinau su armėnu. Jis turi kebabinę. Sėdėjome, "šnapsiavome", išėjo kalba, kur jis lavašus ima. Sako, kepu. Klausiu, ar parduodi. Jo, sako. 1,5 Lt vieneto kaina ir man namo įdėjo 5 lavašus. Smagu, nes tikrai kokybiški. Dydis irgi panašus į parduotuvėje parduodamų.

Tad jei kada sumanysite pabandyti:
Kebabinė senajame Žvėryno žiede (didelis kioskas toks), Sėlių g. 56A.
Lavašai po 1,5 Lt, pachlava - 2,5 Lt (jei kas mėgstat, man tai per saldu), basturma kilogramas - 80 Lt (bet ragaukite prieš tai, gal nepatiks?).
Savininko vardas Armen thumbup.gif

Telefonaas jei ką: 8 600 53 061

Į sveikatą cool.gif

Anonimiškas rašė...

Del zveryno ziedo lavasu kokybes,ji tikrai nekokia,yra daug geresniu :)
zinau,nes ilgai dirbau su butent tuo lavasu

Anonimiškas rašė...

jo as tai ragavau ta lavasaman tai kaip servrtele jis o dabar atradau tikrai gera lavasa jis nera kaip servetele kokybiskas storesnis ir labai grai gminasi picos, suktinukai visokiausi.super .pirkau Ulonu g.5 Maximoj kur yra kebabine be to lb. skanus ir kebabai siulau pabandyti