Nežinia ką atiduočiau už tai, kad šį apniukusį rytą atsidurčiau šurmuliuojančiame Bankoko gatvės turguje.. Prekystaliai nukrauti šviežiausiomis prieskoninėmis žolelėmis, egzotiškais prisirpusiais vaisiais, mažam kaimelyje užaugintais ryžiais ir dar visiškai nežinia kuo..
Aišku, kad neatsispirčiau pagundai ir prisirinkčiau būtinų ingredientų vienam iš nuostabių tailandietiškų skanumynų. Tebūnie tai tom kha gai, aštri kokosų pieno ir vištienos sriuba, kurią vietoje duonos užsikandam karštais virtais ryžiais.
Keturiems žmonėms prireiks:
1 stiklinės vandens
po šaukštą citrinžolės ir galangos
1,5 šaukštelio druskos
1 skardinės kokosų pieno
200 g vištienos, supjaustytos juostelėmis
3 pievagrybių, supjaustytų ketvirčiais
4 šaukštų žuvų padažo (fish sauce)
2 šaukštų laimo sulčių
mažo susmulkinto čili pipiriuko
2 pomidorų, smulkiai supjaustytų
Užverdam vandenį, sudedam galangą, citrinžolę, druską. Jei po ranka neturiu galangos ir citrinžolės, padvigubinu laimo kiekį.
Sudedam viščiuką, grybus, pilam žuvų padažą, laimo sultis ir kokosų pieną.
Verdam ant mažos ugnies kol vištiena pilnai praverda, ne mažiau 10 minučių.
Sudedam viščiuką, grybus, pilam žuvų padažą, laimo sultis ir kokosų pieną.
Verdam ant mažos ugnies kol vištiena pilnai praverda, ne mažiau 10 minučių.
Sudedam čili, pomidorus, paverdam dar porą minučių.
Pilam į lėkštutes, šalia padedam dubenėlį ryžių.
Viskas, skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą