Norite tai žinote, ar ne, o salotos yra greičiau menas, nei mokslas. Į neįtikėtinai įkyrų klausimą "kodėl" atrėžčiau: nes tik meno kūrinys gali būti toks įvairialypis ir nepaklūstantis jokiems dėsniams - kuo neįprasčiau tuo geriau. Avangardas. Čia apie salotas, jei ką. Šįkart pasidaviau graikiškosios virtuvės kerams (na turbūt neverta aiškinti, ką graikai turi bendro su menu). Nuotrauka, deja nemeniška, bet tai tik į gerą: teks dar kartą daryt šias salotas ir updatinti foto.
Dviems žmonėms pavalgyti prireiks:
1 didelio baklažano
2 pomidorų, supjaustytų riekutėmis
2 skiltelių česnako, smulkiai supjaustytų
3 šaukštų alyvuogių aliejaus
1 šaukštelio paprikos miltelių
1/2 šaukštelio kmynų
1 mažyčio čili pipiro, smulkiai supjaustyto
1 šaukšto rudo cukraus
1 šaukštelio druskos
po 2 šaukštus citrinos sulčių ir raudono vyno acto
1/2 šaukštelio juodų maltų pipirų
Baklažaną supjaustom išilgai riekutėmis, apie 1 cm storio.
Kepimo skardą ištiesiam kepimo popieriumi, ant jo išdėliojam baklažano riekutes.
Pabarstom druska ir 200 laipsnių orkaitėje kepam apie 30 minučių.
Išimam, jei atrodo sausokas galima pašlakstyti vandeniu, ir paliekam atvėsti apie 10 minučių, supjaustom kubeliais.
Tuo metu keptuvėje įkaitinam likusį aliejų, sudedam pomidorus, česnakus, papriką, čili, kmynus, cukrų ir druską.
Ant nedidelės ugnies kaitinam apie 10 minučių.
Nuimam nuo viryklės, įmaišom citrinų sultis, actą, juodus pipirus ir baklažaną.
Viskas, skanaus! Ir sveikinu - jūs sukūrėte meną:)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą