2010 m. liepos 31 d., šeštadienis

MELIONO IR AGURKŲ SALOTOS


              Dar vienas išradingas agurkų panaudojimas - šios kontroversiškos gaivios salotos. Jas ragavusieji susiskirstė į dvi stovyklas: vieni - dievino, kiti - nekentė. Tų, kurie nepamilo šio šedevro argumentai seni kaip pasaulis: 1) dėti vaisius į daržovių salotas - kvailystė bei 2) vienintelis tinkamas padažas salotoms - grietinė. Skonio reikalas, tiesa? Na o man šis miksas nuostabiai derėjo prie laužo dūmais kvepiančių kepsnelių. Receptą nužiūrėjau čia, tik mėlynių pabijojau dėti.

Jums prireiks:
1/2 meliono
2 pomidorų
3 agurkų
1/4 stiklinės aliejaus
1 šaukšto raudono vyno acto
žiupsnelio cukraus

Melioną supjaustome kubeliais.
Įpjauname pomidorų skūrelę prie kotelio, metame 1 minutei į verdantį vandenį, tada 1 minutei kišame į šaltą vandenį ir nulupame. Supjaustome kubeliais.
Agurkus nulupame ir supjaustome kubeliais.
Suplakame aliejų, actą ir cukrų, gautą padažą pilame ant supjasutyto meliono, agurkų ir pomidorų.
Viskas, skanaus!

2 komentarai:

Vilma rašė...

Aš būčiau pabijojusi dėti melioną, o ne mėlynes. :) Kartą gaminau agurkų salotas su braškėmis ir datulėmis, tai po to karto irgi nebemaišau vaisių su daržovėmis. :D Nors, žinoma, kiekvienas atvejis unikalus ir negali spręsti pagal vieną kurpalį. ;)

ktnl rašė...

Vilma, mano drąsa miksuoti melioną ir agurką pagrįsta štai tokia logika: tiek agurkas, tiek melionas yra moliūginių šeimos augalai, todėl susipjauti neturėtų :) O vat agurkų su datulėmis poruoti nesugalvočiau... reiks pabandyti :))