2010 m. birželio 18 d., penktadienis

RYŽIŲ PAPLOTĖLIAI SU KARAMELE

          
        Saldžioji tema nesibaigė - jau kai patraukė ant saldumynų, tai sunku sustoti. Tiesa, ši saldžioji tema turi keletą ypatumų: desertą neužtrunka pagaminti. Pageidautina, kad jis nebūtų kalorijų bomba. Ir kad būtų šiek tiek neįprastas, įdomesnis. Ankstesnieji šios temos dalyviai - melionas kokosų piene bei apelsinai su cinamonu ir medumi. O šįkart tai - supaprastintas tradicinis Tailando desertas. Tiesą pasakius, neįsivaizduoju kaip reikėtų namų sąlygomis pasigaminti ryžių paplotėlius, bet, manau, išradingieji tajai turi genialiai paprastą metodą. Receptas iš Appon.

Jums prireiks:
pakelio ryžių paplotėlių (trapučių)
300 ml vandens
400 gr rudo cukraus

Užverdame vandenį, į jį pilame cukrų ir verdame iki pageidaujamo tąsumo karamelės.
Šaukštu užvarviname karamelę ant ryžių paplotėlio ir atvėsiname.
Skanaus!

Komentarų nėra: