2010 m. birželio 30 d., trečiadienis

ARBŪZŲ SALOTOS SU FETA IR MĖTOMIS



      Pagaliau vasariškai karšta... Smagu stebėti užkaitusių miestiečių nugultas upės pakrantes, populiarius ežerus, mažučius ežerėlius ir užsislaptinusius prūdelius. Laukiame karščių, o po to skundžiamės ir ieškome būdų, kaip su jais kovoti:) Mano metodai: karščiausiu dienos metu slapstausi vėsiose patalpose. Visą dieną būtinai vartoju daaaaug skysčių. Ir mažai valgau, nes kai karšta daug neprikimši. Šios salotos - tiesiog tobulas karščių maistas, nes sultingas arbūzas puikiai gaivina, suteikia sotumo jausmą, bet neapsunkina. Dar, kaip žinia, arbūzas natūraliai mažina pilvuko apimtis, kas maudymosi sezonu, sakyčiau, irgi aktualu. 

Jums prireiks:
800 g atšaldyto arbūzo, supjaustyto gabaliukais
250 g fetos sūrio, susmulkinto
2 šaukštų alyvuogių aliejaus
1 šaukšto citrinų sulčių
mėtų lapelių (aš naudojau raudonėlį)

Dideliame dubenyje sumaišome abūzą ir fetą.
Įmaišome aliejų ir citrinų sultis.
Apibarstome mėtų lapeliais.
Skanaus! 

Komentarų nėra: