2010 m. kovo 30 d., antradienis

VELYKŲ BANDELĖS SU PUTPELIŲ KIAUŠINIAIS


     Skubu girtis: matyt būsiu atradus tobulą artėjančios pavasarinės šventės patiekalą. Koks gi tradicinis Velykų stalas apsieina be: 1) kiaušinių, 2) mielinių kepinukų ir 3) gardžių mėsyčių? Sunkiai įsivaizduoju... O štai šios pūstažandės bandelės sujungia visus tris minėtus velykinio stalo gigantus į darnią visumą. Maža to, jos šventiniam stalui dovanoja egzotiką, kadangi yra pagardintos tailandietiška raudonąja pasta. Trumpai tariant, originalus, minkštas, aromatingas ir patogus užkandukas. Gamyba paprasta dėka patikrinto mielinės tešlos recepto, įdarą paruošti užtrunka akimirksnį, o, kaip žinia, greitai paruošiami šventiniai patiekalai sutaupo laiko pasistaipyti prieš veidrodį besipuošiant iškilmingiems pietums. Sakiau gi, kad tobulas receptas ;) Beje, blogo archyvuose gyvena šių bandelių protėvis, kurio receptas nužiūrėtas iš Appon.

20 bandelių prireiks:

Tešla:
300 g miltų
1,5 šaukštelio šviežių mielių
1 šaukšto cukraus
1 šaukštelio druskos
2 šaukštų aliejaus
240 ml šilto vandens

Į miltus įtrupiname mieles.
Dubenėlyje gerai sumaišome vandenį, aliejų, cukrų ir druską, įmaišome į miltus ir minkome tešlą.
Uždengiame drėgnu popieriniu rankšluosčiu ir paliekame kambario temperatūroje pakilti 30 minučių.

Įdaras:
10 putpelių kiaušinių
200 g jautienos ir kiaulienos faršo
2 šaukštų raudonosios kario pastos
1 šaukštelio druskos
1 kiaušinio
1 šaukšto krakmolo
1 šaukšto miltų

Putpelių kiaušinius verdame 4 minutes, dedame į šaltą vandenį, nulupame ir supjaustome išilgai pusiau.
Faršą, pastą, druską, kiaušinį, krakmolą ir miltus dedame į smulkintuvą ir plakame iki vientisos masės.
Gautą masę padalijame į 20 lygių dalių.

Bandelės:
Putpelės kiaušinio puselę aplipdome faršu.
Tešlą dar kartą paminkome, padalijame į 20 rutuliukų.
Iš kiekvieno tešlos rutuliuko iškočiojame apskritimą, jo centre dedame faršo ir kiaušinio kamuoliuką bei kruopščiai užspaudžiame.
Bandeles dedame į kepimo popieriumi ištiestą skardą ir aptepame kiaušinio plakiniu.
Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30-40 minučių, kol gražiai paskrunda.
Viskas, skanaus !




Štai čia surasite įspūdingo kiaušinių marginimo pamokėlę. 

Komentarų nėra: