2009 m. lapkričio 14 d., šeštadienis

AIRIŠKAS TROŠKINYS

Mane po savaitės sveiko maisto, matyt, patraukė prie rimtų kalorijų, nes niekaip negalėjau atsispirti šiam ėrienos ir bulvių troškiniui su turtingu padažu. Gamybos procesas be galo paprastas, rezultatas nuostabus. Tiesą pasakius, gardesnių bulvyčių neteko valgyti jau ilgą ilgą laiką. Tik vertėtų planuoti didesnę kompaniją, kad troškinio neliktų kitai dienai, nes skaniai jo pašildyti nepavyko. Ir gal nevertėtų juo mėgautis vakarienei, nes siaubukai baubukai po to gali sapnuotis. Rimtas maistas, bet kuris vyriškis būtų sužavėtas tokiais pietumis.

Jums prireiks:
400 g ėrienos su kaulu
4 bulvių, nuluptų, perpjautų į 4 dalis
4 morkų, nuskustų, stambiai supjaustytų
4 svogūnų, nuluptų, stambiai supjaustytų
1/2 šaukštelio džiovintų čiobrelių
450 ml sultinio
1 šaukštelio Worcesterio padažo
2 šaukštelių Hoisin padažo
50 g sviesto
50 g miltų
druskos ir pipirų pagal skonį

Nuo ėrienos nupjaustome riebesnes dalis, dedame į vidutiniškai įkaitintą keptuvę ir kaitiname 8 minutes.
Išimame aptirpusius gabaliukus, išmetame, o į likusius riebalus dedame ėrieną ir kepiname po 2 minutes iš abiejų pusių.
Išimame ėrieną, dedame į kepimo indą.
Keptuvėje likusiuose riebaluose 2 minutes maišydami kepiname svogūnus ir morkas.
Dedame juos ant ėrienos.
Pabarstome druska, pipirais, pilame Worcesterio, Hoisin padažus ir sultinį.
Likusiuose riebaluose porą minučių pakepiname bulves, jas dedame ant viršaus, bet neįmaišome, kadangi jos turi išvirti garuose. Užbarstome druskos ir pipirų ant bulvių.
Dedame kepimo indą į įkaitintą orkaitę ir troškiname 1,45 val.
Keptuvėje ant vidutinės ugnies ištirpdome sviestą, tada įmaišome miltus ir maišydami kepiname 2 minutes. Tai bus roux, kuris sutirštins troškinį.
Atsargiai ištraukiame troškinį ir nupilame nuo jo beveik visą skystį į keptuvę su rouxu.
Išmaišome ir gautą tirštą padažą supilame atgal į indą su troškiniu.
Troškiname orkaitėje dar 10 minučių.
Viskas, skanaus!

Psss, labai gardu su raudonu vynu ar alumi.


1 komentaras:

abc rašė...
Tinklaraščio administratorius pašalino šį komentarą.