2009 m. liepos 13 d., pirmadienis

PUSRYČIŲ KOŠĖ-MAKALOŠĖ


Ankstyvas darbadienio rytas. Ausyse tebespengiant žadintuvo trėlėms duše apgraibomis atsuku ne tą kranelį ir akimirksniu prabundu nuo ledinio vandens srovės. Turiu slaptą įtarimą, kad laikrodžio rodyklės turbūt tą vieną rytinę valandą sukasi dvigubai greičiau nei įprastai. Ir savaime suprantama, kad pusryčiams laiko nebelieka. Darbe bandau gurgiantį pilvuką apgauti kava, kažkur nugvelbtu šokolado gabalėliu ar dar kokia nesąmone. Artėjant pietums praktiškai haliucinuoju riebias spurgas. Aha, taip būdavo laaabai senais dar priešistoriniais laikais (prieš kokias porą savaičių), kol neėmiau vienąsyk ir nepasigaminau košės-makalošės-savo-draugo. Ji mane apsaugo nuo baisių nesveikų pagundų ir padeda oriai išlaukti pietų. Be gurgesių. Ir dar, ir dar: košėje paderinti ingredientai 0 kraujo grupei (chi chi, vėl prisiminiau) - ypatingai naudingos džiovintos slyvos, figos, graikiniai riešutai, neutralūs miežių ir avižų dribsniai, razinos. Dar pasibarstau maltų linų sėmenų, nes skaičiau, kad nuo jų plaukai ima blizgėti, o vaistininkė sakė, kad jie suteikia sotumo jausmą. Ir dar įberiu pusę šaukštelio ajurvedinio prieskonių mišinio.

Vienai porcijai prireiks:

3 šaukštų avižų dribsnių
3 šaukštų miežinių dribsnių
1 džiovintos slyvos, supjaustytos gabaliukais
1 džiovintos figos, supjaustytos gabaliukais
2 graikinių riešutų, sukapotų
0,5 stiklinės verdančio vandens

Visus ingredientus sumaišome dubenėlyje ir užpilame verdančiu vandeniu.
Paliekame 10-15 minučių (kaip tik laikas dušui).
Košė turi sugerti vandenį ir išbrinkti.
Užbarstome linų sėmenis ir ajurvedinius priekonius, išmaišome.
Tada galima užpilti jogurtu, sultimis ar įmaišyti uogienės, nuo nuotaikos priklauso.

Viskas, skanaus!




Komentarų nėra: