2008 m. birželio 8 d., sekmadienis

NEATSIVALGOMASIS TROŠKINYS


Patikėkite, atradau nepadoriai skanų patiekalą. Buvau jau pamiršusi tą jausmą, kai kabini šaukštą po šaukšto ir niekaip negali sustoti. Bet sustoju. Savaime suprantama, tik tada, kai pamatau švarų lėkštės dugną. Neliko nė trupinėlio. Beprotybė kažkokia. Gerai, dar vieną bulvę su lupena turiu šaldiklyje, tikrai neužilgo kartosiu. Gal net visai netrukus. Šįvakar?.. 

Jums prireiks:

1 šaukšto alyvuogių aliejaus
po 1/2 šaukštelio garam masalos, kmynų, druskos, pipirų
1/2 svogūno, susmulkinto
2 skiltelių česnako, susmulkinto 
1 skardinės konservuotų šparaginių pupelių
3 šaukštų pomidorų tyrės
1 puodelio sultinio
1 bulvės su lupena, keptos orkaitėje, supjaustytos kubeliais
1 mažo indelio konservuotų ananasų gabaliukų

Įkaitiname aliejų, maišydami supilame garam masalą ir kmynus.
Pakaitiname apie minutę, kol išsiskleidžia aromatas.
Pilame į keptuvę svogūnus ir česnakus, maišydami pakepiname apie 2 minutes.
Dedame šparagines pupeles, bulvę, ananasus, užpilame pomidorų tyrę ir sultiniu.
Gerai pamaišome, sumažiname ugnį iki vidutinės ir patroškiname 15-20 minučių. 
Aš mėgstu indišką virtuvę, tai papildomai dedu dar šaukštą garam masalos, bet tai nebūtina.
Užbarstome pipirais ir druska. 
Beproto tinka su kuskusu.

Skanaus! 

2 komentarai:

Akvilė rašė...

Gundantis receptas :) nors kiek seku šį puslapį, tai negundantys nebent tie, kuriuose asmeniškai nemėgstami produktai...Tik iškilo klausimėlis toks...kur nusipirkti to ypatingojo indiškojo komponento?

ktnl rašė...

Miela Akva, ačiū už šiltus žodžius:) Paslaptingo indiško komponento siūlau paieškoti visiškai nepaslaptingoje vietoje - prekybos centro prieskonių lentynėlėje. Jei nerasi, aplankyk tastyart.lt - ten yra šio prieskonių mišinio recepatas. Sėkmės!