2009 m. rugsėjo 12 d., šeštadienis

PRIESKONINIŲ ŽOLELIŲ RUOŠINIAI


Šiandien su didžiuliu pasimėgavimu prisiskyniau šviežio baziliko lapelių, pasiėmiau neseniai prirautų česnakų, prisiskyniau sunokusių pomidorų. Vakarieniausime pastą su elementariu, tačiau oi-kokiu-gardžiu šviežių pomidorų padažu. Ir ne tik šįvakar, bet ir po poros mėnesių. Kaip? Paprasčiau net nebūna - sutriname česnaką, bazilikus ir pomidorus trintuvėje ir užšaldome (nuotraukoje raudoni kubeliai). Žiemai pasirūpinau ne tik šio padažo, bet gi dar susitryniau česnaką su čiobreliais, su raudonėliu, su krapais. Vidury žiemos su malonumu įmesiu mažą kubelį į sriubą ar padažą. Tikiuosi visai kito skonio, negu konservuotų ar džiovintų žolių.

1 komentaras:

egidija rašė...

labai gera idėja!