Visai nesunkiai įsivaizduoju, kaip mažame Meksikalio šeimos restoranėlyje Lupita atneša garuojančią lėkštę būtent tokios sriubos, ir jos paragavus paaiškėja, kodėl čia sausakimšas. Tiesa, šis neišvaizdus viralas gerokai skiriasi nuo man įprasto meksikietiškos virtuvės įvaizdžio - spalvinga, aštru, trašku... Bet tam yra paprastas paaiškinimas - anot Wikipedios, šios šalies patiekalų ypatumai priklauso nuo regiono, ir, pavyzdžiui, šiaurinėje Meksikos dalyje, kur plyti ganyklos, daugiausia ruošiami mėsos patiekalai. Tad tebūnie tai kepenėlių sriuba iš Meksikalio šeimos restoranėlio - nei spalvinga, nei aštri, tačiau labai labai labai naminė, nors ir gaminta pagal restorano receptą. Receptą, šiek tiek prisitaikiusi sau, naudojau iš čia. Beje, prieš metus mane buvo patraukę į populiaresnę meksikietiškąją pusę:)
Jums prireiks:
600 g kepenėlių
1 šaukštelio miltų
1/2 stiklinės raudono vyno
2 šaukštų alyvuogių aliejaus
2 puodelių sultinio
2 skiltelių česnako
1 svogūno, perpjauto per pusę
druskos ir pipirų
1 šaukštelio kapotų petražolių
Didelėje keptuvėje užverdame nuplautas kepenėles, pusę svogūno ir česnakus, verdame apie 20 minučių.
Nupilame vandenį, 1/4 kepenėlių sukapojame ir atidedame.
3/4 kepenėlių užpilame sultiniu bei suplakame blenderyje.
Likusią pusę svogūno sukapojame, dedame miltus ir kepame maišydami, kol svogūnai pagelsta.
Užpilame sultinio ir kepenėlių masę, dedame druskos ir pipirų.
Užverdame, pilame vyną, dedame kapotas kepenėles ir petražoles, šiek tiek pakaitiname.
Viskas, skanaus!
3 komentarai:
Oooo, dievinu kepenėles. Reiks išbandyti :D :P
Esu kažkur valgiusi trintą kepenėlių sriubą - man labai patiko. Jaučiu, kad patiks ir ši. ;)
Labai neskanu. Nerekomenduoju (:
Rašyti komentarą