2010 m. kovo 15 d., pirmadienis

PYRAGĖLIAI SU SMIDRAIS


        Neįtikėtina, kaip paprasta pagaminti šias elegantiškas burnoje tirpstančias užkandėles. Pripažįstu, kad tai nėra šimtaprocentinis rankų darbas, nes naudojau šaldytą sluoksniuotą tešlą. Tačiau būtent sluoksniuota suktybė sutaupo marias laiko ir garantuoja pyragėlių traškumą. Manau, gardžius pavasarinius smidrus sūrio patalėliuose ant plonutės tešlos lovelės galima būtų aptikti kokio prabangaus restorano meniu... arba ant savo šeimos vakarienės stalo.... Originale siūloma pabandyti pakeisti smidrus paprikomis arba pakepintais svogūnais arba vyšniniais pomidorais. 


9 pyragėliams prireiks:
3 lapelių sluoksniuotos bemielės tešlos
pundelio šviežių smidrų
stiklinės tarkuoto sūrio 
2 kiaušinių
po truputį druskos ir pipirų

Smidrus nuplauname, pamerkiame 30 sekundžių į verdantį vandenį, tada iš karto merkiame į ledinį vandenį. Kai ataušta, supjaustome apie 3 cm ilgio gabaliukais.
Suplakame vieną kiaušinį su šaukštu vandens, tai bus kraštų aptepimui.
Kitą kiaušinį sumaišome su sūriu, druska ir pipirais.
Tešlos lapelius truputį pakočiojame ant miltuoto paviršiaus ir kiekvieną supjaustome į tris dalis.
Dedame tešlos lapelius į kepimo popieriumi ištiestą skardą, kiekviename lapelyje įpjauname (ne iki galo) stačiakampius, palikdami piršto storumo tarpus iš kraštų ir šakute subadome stačiakampio vidų (nuotraukoje 1 žingsnis). 
Tepame stačiakampius sūrio ir kiaušinio mišiniu (2 žingsnis) bei uždedame smidrus (3 žingsnis).
Kraštus patepame kiaušinio plakiniu.
Kepame 180 laipsnių karštumo orkaitėje 15-20 minučių, kol gražiai pagelsta kraštai.
Viskas, skanaus! 

P.s. Pyragėliai gardūs tiek karšti, tiek atvėsę, tad galite neštis priešpiečius į darbą ir paerzinti bendradarbius ;)

           

2 komentarai:

Anonimiškas rašė...

Labai įdomu, reikės išbandyti, pvz., su paprika. O kur galima tų smidrų nusipirkti? :)

ktnl rašė...

Smidrus, dar kitaip vadinamus šparagais, pirkau Maximoje, bet manau jų būna daugelyje didesnių prekybos centrų.